Премиерът на Израел обсъди с Путин руската инвазия в Украйна

След разговора Бенет е отпътувал за Германия, където ще има среща с германския канцлер Олаф Шолц

Нафтали Бенет
Нафтали Бенет Източник: Stmegi.com

Израелският премиер Нафтали Бенет посети днес Москва и разговаря с руския президент Владимир Путин, предадоха световните агенции. Това е първа визита на чужд лидер в Русия след началото на руската инвазия в Украйна.

 

Досега Бенет не се беше присъединил към хора от международни критики на руската офанзива, а изтъкна на няколко пъти солидните връзки, които свързват Израел с Москва и Киев, отбелязва Франс прес. Украйна поиска от Бенет да играе ролята на посредник в конфликта, припомня Ройтерс.

 

Разговорът на Бенет с Путин е продължил няколко часа. Двамата са обсъдили различни аспекти от ситуацията в Украйна, поясни Кремъл, цитиран от БТА.

 

След разговора Бенет е отпътувал за Германия, където ще има среща с германския канцлер Олаф Шолц, предаде Франс прес. Преди да потегли за Берлин обаче той разговаря по телефона с украинския президент Володимир Зеленски. Засега не става ясно какво са говорили двамата.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени