Премиерът на Словакия опроверга фейка, че предадените на Украйна словашки С-300 са унищожени от руските окупатори

Припомняме, че преди дни Словакия изпрати на Украйна дивизион за ПВО С-300, получавайки в замяна американски "Пейтриът". 

С-300
С-300 Източник: Topwar

Министър-председателят на Словакия Едуард Хегер опроверга информацията, че предоставената на Украйна ПВО система С-300, е била унищожена от руските окупатори. 

 

Той направи това в профила си в Twitter. "Словакия категорично отрича руската пропаганда, че отбранителната система С-300 в Украйна е унищожена. Това е лъжа. Официално потвърдено е от Украйна", написа той. 

 

 

В неделя МО на РФ съобщи, че в селището Старобогдановка в Николаевска област и на военното летище Чугуев в Харковска област, са били унищожени пусковите установки на украинските зенитни ракетни комплекси С-300. Руските лъжливи медии написаха, че една от унищожените установки е била от тези, предадени на Киев от Словакия. 

 

Припомняме, че преди дни Словакия изпрати на Украйна дивизион за ПВО С-300, получавайки в замяна американски "Пейтриът". 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени