Пресконференция на Зеленски и Роберта Мецола беше прекъсната, след като над Киев прозвучаха сирени за въздушна тревога (ВИДЕО)

Владимир Путин не мисли да спира, подчерта украинският президент

Мецола и Зеленски (снимката е архивна)
Мецола и Зеленски (снимката е архивна) Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

В четвъртък, 9 май, сирена за въздушно нападение прекъсна пресконференцията на украинския президент Володимир Зеленски и председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Пресконференцията трябваше да бъде спряна. В Деня на Европа, Роберта Мецола пристигна на посещение в Киев. Тя вече е идвала в украинската столица през март 2023 година, припомня "New Voice".

 

Владимир Путин живее в "информационен аквариум" и няма намерение да спре. Украйна се бори за себе си и за Европа и затова се нуждае от международна подкрепа. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на съвместната пресконференция след преговори с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола.

 

"Ние трябва да защитим Украйна. Това е нашето бъдеще и независимост. Путин няма да спре. Той е в този информационен аквариум, в този свят, изграден от неговите разузнавателни служби, той живее в него", подчерта украинският президент.

 

Зеленски се оплака, че понякога някои представители на различни държави потвърждават, че санкциите не са толкова силни: "Те намират формати как да се измъкнат от тях. Те дори отиват на инаугурацията на Путин", заяви той.

 

Според украинския президент Киев продължава да се нуждае от навременна отбранителна подкрепа, за да помогне за осуетяването на руския офанзивен план за тази година.

 

Зеленски спомена първата глобална среща на върха за мирно уреждане в Украйна, планирана за средата на юни в Швейцария, като призова страните ясно да изразят позицията си по този въпрос.

 

Както бе съобщено по-рано, пресконференцията на Зеленски и Мецола беше прекъсната, след като над Киев прозвучаха сирени за въздушна тревога.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени