През нощта руските терористи атакуваха Украйна с дронове с надписи "За Кремъл" и "За Москва"

Обявена е въздушна тревога в Киевска, Одеска, Николаевска, Запарожка, Черниговска, Сумска, Полтавска, Харковска и Днепропетровска области, както и в някои райони на Кировградска област

Свален руски дрон Shahed с надпис "За Кремъл"
Свален руски дрон Shahed с надпис "За Кремъл" Източник: Оперативно командване "Юг"

През тази нощ руските терористи отново атакуваха Украйна с дронове и ракети. Обявена е въздушна тревога в Киевска, Одеска, Николаевска, Запарожка, Черниговска, Сумска, Полтавска, Харковска и Днепропетровска области, както и в някои райони на Кировградска област.

 

Взривове в Киев
Руските окупатори нанесоха комплексен въздушен удар по столицата на Украйна, съобщава Главред. Това е третият такъв удар за първите 4 дни на май. "Такава плътна интензивност на ударите (въздушни, бел. ред.) нашият град не е получавал от началото на тази година", заяви ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попко. 

 

Свален руски дрон Shahed с надпис
Свален руски дрон Shahed с надпис "За Москва" Източник: Оперативно командване "Юг"



Въздушната тревога в Киев продължи 3,5 часа. Руските терористи атакуваха Киев с ирански дронове "Shahed" и балистични ракети. "В някои райони на столицата е засечено падане на отломки, но те не са нанесли поражения на хората или сериозни щети на сградите. Информацията се проверява и допълва", допълва Попко.

 

 

Взривове в Краматорск
В Краматорск, Донецка област, през нощта на 4 май са чути най-малко две експлозии. Това се случва приблизително в 01:30 часа.

Сигнал за въздушно нападение е обявен след експлозиите - около десет минути по-късно.

 

Жителите на града и региона са помолени да не напускат укритията до края на въздушното нападение, както и, ако е възможно, да спазват правилото за "две стени" (между човек и улицата трябва да има 2 стени - едната поема удара, втората - осколките, бел. ред.).

 

Взривове в Одеса
През нощта се чуваха експлозии - първата около 02:46 часа, а две минути по-късно - втора, а след това и трета. Местните Telegram канали писаха за работата на противовъздушната отбрана.

 

Сергей Братчук, говорител на Одеската регионална военна администрация, заяви рано сутринта в четвъртък, че врагът е атакувал града с петнадесет дрона "Shahed-131/136".

 

 

12 дрона са унищожени от силите за противовъздушна отбрана и мобилни огневи групи. Три дрона камикадзе са ударили общежитията на една от образователните институции в Одеса. Огънят бързо е бил потушен. Няма пострадали хора.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени