През нощта ВСУ унищожиха 14 вражески дрона "Шахед" и ракета Х-59

Руските нашественици отново нанесоха ракетни удари по Харков, в града се чуха експлозии

Руска ракета X-59
Руска ракета X-59 Източник: Рособоронэкспорт

В нощта на 12 февруари украинските защитници унищожават 14 ракети "Шахед" от 17, изстреляни от руснаците, както и управляема ракета Х-59. 

 

"В нощта на 12 февруари 2024 г. противникът атакува със 17 щурмови дрона "Шахед-136/131" от района на Приморско-Ахтарск на Руската федерация, управляема авиационна ракета Х-59 (от Запорожка област) и управляеми ракети земя-въздух С-300 (от Белгородска област)", съобщиха от ВВС на ВСУ.

 

Въоръжените сили отбелязват, че части от мобилни огневи групи на ВВС и Силите за отбрана на Украйна са участвали в отблъскването на въздушната атака.

 

В резултат на бойните работи са унищожени 14 дрона "Шахед" и една управляема ракета Х-59 в районите на Хмелницки, Виница, Кировоград, Николаев, Днепропетровск и Запорожие. 

 

Руските нашественици отново нанесоха ракетни удари по Харков, в града се чуха експлозии. В 23.04 часа кметът на града Игор Терехов заяви по канала си в Telegram, че в града са се чули експлозии. Ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синиегубов също съобщава, че окупационната армия извършва удари, хората са призовани да останат в убежища. 

 

 

Ръководителят на Харковския гарнизон Сергей Мелник съобщи за първите изстрелвания на ракети в 23:02 часа, две минути по-късно съобщи за многократни изстрелвания. Според него ударите отново са нанесени от посока Белгород, по предварителни данни - от системата за противовъздушна отбрана С-300.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени