Президентът Доналд Тръмп подписа пакета за подпомагане на американската икономика

Американският президент Доналд Тръмп подписа пакета за икономически помощи във връзка с пандемията от Covid-19 на стойност 900 милиарда долара. Пакетът е част от законопроекта за държавния бюджет на Съединените щати за догодина и липсата на президентския подпис заплашваше да доведе до ново спиране на работата на правителството във вторник.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: White House

Американският президент Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство за 1,4 трилиона долара. Спасителните мерки бяха одобрени от Конгреса преди седмица след месеци преговори и включват помощи за хората, които получават по-малко от 75 хиляди долара на година. Тръмп заяви, че иска отпуснатата сума да бъде значително по-голяма, но конгресмените са отказали да направят подобна промяна.

Миналата седмица той отказа да подпише приетия от Конгреса закон и го нарече „позор”. Президентът настоя да бъдат премахнати редица разпоредби, засягащи разходите на правителството, сред тях и чуждестранна помощ. Тръмп поиска помощите за американците да бъдат увеличени от 600 до 2000 долара.

Ако президентът не беше подписал бюджета, във вторник правителството щеше да остане без средства. Това се очакваше да засегне милиони федерални служители. Подписът на президента слага край и на несигурността за милиони американци, останали без работа и пострадалите от пандемията малки бизнеси. По информация на Белия Дом президентът е дал подписа си за мерките, включващи над 900 милиарда долара, в Мар-а-Лаго в неделя вечер местно време.

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени