Президентът на Украйна постави пред украинските военни задачата да освободят цялата територия на страната от враговете, заяви секретарят на СНСО (ВИДЕО)

Алексей Данилов потвърди, че множеството взривове, които са избухнали в различни руски военни бази и складове за боеприпаси са резултат от прилагането на високоточно западно оръжие

Алексей Данилов
Алексей Данилов Източник: Telegram

Украинският президент Володимир Зеленски е поставил пред украинските военни главната задача във войната с Русия - да бъде освободена цялата територия на страната от враговете. Това заяви в интервю за Радио Свобода секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов. 

 

Той разказа започнала ли е деокупация на Херсонска област. "Искам да обърна внимание, че става дума не само за Херсонска област, а за цялата страна. И когато президентът поставя задача на нашите военни, той има предвид цяла Украйна. Разбира се, ние не можем едновременно да освободим всички територии, но върховният главнокомандващ постави задачата да бъдат освободени всички наши територии от агресора. И това е единствено въпрос на време и поредност", подчертава Данилов.

 

Той потвърди, че множеството взривове, които са избухнали в различни руски военни бази и складове за боеприпаси са резултат от прилагането на високоточно западно оръжие, което Украйна получи и получава от своите западни съюзници. 

 

"Задачата на Руската федерация е унищожението ни като страна, унищожението на висшето политическо ръководство на нашата страна, те целят нашата страна да прекрати съществуването си", добави Данилов, цитиран от Главред. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени