Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руската армия ще се опита да атакува и да превземе Киев през нощта

Вчера Зеленски разговаря и с редица високопоставени западни лидери

Украинският президент Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски Източник: Пресслужба на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руската армия ще се опита да атакува и да превземе Киев през нощта, в момент, в който сраженията в украинската столица продължават. Той призова хората да защитават столицата, предадоха световните агенции.

 

"Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите защитници, мъже и жени по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да използва всички сили, за да разбие нашата съпротива възможно най-бързо, най-сурово и най-нечовешки. Тази нощ те ще се опитат да превземат Киев", предупреди Зеленски във видеообръщение, публикувано на сайта на президентството на Украйна.

 

"Днес беше труден, но храбър ден. Ние се сражавахме за нашата страна по всички фронтове, на юг, на изток, на север и в много градове в нашата красива държава", допълни той, коментирайки хода на сраженията във вчерашния ден.

 

Вчера Зеленски разговаря и с редица високопоставени западни лидери, по-специално президента на САЩ Джо Байдън, президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Олаф Шолц. "Обясних какъв отговор очакват още украинците на тази агресия. Приех повече помощ и подкрепа. Една значителна помощ за нашата страна", каза Зеленски. "Нашата основна цел е да сложим край на това кръвопролитие", допълни той.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени