Президентът на Украйна заяви в обръщение, че е въвел военно положение в цялата страна

Ние работим, армията работи, работи целият сектор за сигурност в Украйна, каза Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски Източник: Пресслужба на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Валадимир Зеленски заяви в обръщение към гражданите, качено във Фейсбук, че е въвел военно положение в цялата страна, съобщи Укринформ.

 

"Днес президентът (на Русия Владимир) Путин обяви провеждането на специална военна операция в Донбас. Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура и по наши граничари, гранични отряди. В много градове в Украйна се чуха експлозии. Въвеждаме военно положение на цялата територия на нашата държава. Преди минута разговарях с президента Байдън. САЩ вече са започнали да сплотяват международната подкрепа. Днес от вас, от всички вас се иска покой, по възможност си останете вкъщи. Ние работим, армията работи, работи целият сектор за сигурност в Украйна. Ще поддържаме постоянно връзка с вас - аз, Съветът за национална сигурност и отбрана, Кабинетът на министрите на Украйна", заяви държавният глава. 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени