Президентът на Унгария настоятелно иска разследване на военните престъпления на Русия в Украйна

Новак добави, че нейната страна ще продължи да изпълнява ангажиментите си по предоставяне на убежище за повече от 700 000 бежанци от Украйна

Унгарският президент Каталин Новак
Унгарският президент Каталин Новак Източник: MTI

Унгария решително осъжда руската агресия против Украйна и настоява да се разследват военните престъпления, извършени по време на шиоркомащабното нахлуване на РФ. Това заяви новоизбраният президент на Унгария Каталина Новак по време на благотворителен телевизионен маратон Save Ukraine - #StopWar, съобщава Укринформ.

 

"Унгария еднозначно осъжда руската агресия и въоръжено нахлуване в Унгария. Настояваме за разследване на всички военни престъпления и наказване на извършителите на тези варварски действия срещу човечеството", добави тя. 

 

Новак добави, че нейната страна ще продължи да изпълнява ангажиментите си по предоставяне на убежище за повече от 700 000 бежанци от Украйна. 

 

"Ще продължаваме да помагаме на ранените, да даваме образование на децата, които идват в нашата страна и да обезпечаваме покрив над главата за пристигащите семейства, храна и работа толкова, колкото е нужно", каза унгарският президент. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени