Президентът Зеленски след терористичните руски атаки: Ще има отговор на всяка ракета по Украйна

Той припомни заявленията си, че Украйна планира да произведе повече оръжия през следващата година

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: EPA

Терористичната държава ще носи справедлива отговорност за всеки удар с дрон или ракета срещу Украйна. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение,  цитирано  от Интерфакс-Украйна.

 

"В момента отново тече спасителна операция в Харков - 17 души са ранени при друг удар. И за всеки такъв удар в Харков, в нашата Херсонска област, в градовете и селата на Донецка, Запорожка област. За всички удари в Одеса, Сумска област, Киев и всички други наши градове и региони. За всеки безпилотен самолет "Шахед", за всяка руска ракета ще има справедлива отговорност на терористичната държава. Както политическа, така и много практическа", каза Зеленски.

 

Той припомни заявленията си, че Украйна планира да произведе повече оръжия през следващата година. "Вече имаме ясен график за нашата международна дейност през януари. Работим с нашите партньори върху решения, необходими на всеки украински войник, цялата ни нация, нашата държава. И тези решения ще бъдат силни. Моята специална благодарност е на всички наши партньори за новата оперативна работа за укрепване на нашата система за противовъздушна отбрана. Не само ние работим 24/7 в свободния свят - и това е важно. От решаващо значение е съпротивата срещу тероризма да не спира дори за ден. Така че Русия да не може да спечели нищо в тази война. И така ще бъде", каза Зеленски, цитиран от  пресцентъра  на президентската институция.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени