Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа

В Германия сънародниците ни гласуваха в 103 секции, в Испания – в 64, в Гърция – в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия – в 27, в Белгия – в 16, в Австрия и Франция – по 15

избори 2021
избори 2021 Източник: Zonanews

Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента - Австралия, Азия, Африка и Европа. В Турция, където бяха разкрити най-много секции – 166, краят на гласуването бе обявен в 20:00 българско време.

 

В 22:00 часа българско време приключи изборният ден и в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където  българските граждани имаха възможност да гласуват в 118 секции в цялата страна, включително и на остров  Ман.

 

В Германия сънародниците ни гласуваха в 103 секции, в Испания – в 64, в Гърция – в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия – в 27, в Белгия – в 16, в Австрия и Франция – по 15.

 

По-рано през деня изборният ден приключи и на територията на Австралия, Азия, и Африка.

 

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6.00 часа българско време в понеделник, 10 юни 2024 г.

 

Министерството на външните работи създаде необходимата организация изборният ден зад граница да протече безпроблемно. Създаденият изборен щаб поддържаше постоянна  връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК.

 

Припомняме, че за провеждането на изборите в чужбина за членове на Европейския парламент от Република България и за 50-ото Народно събрание бяха разкрити общо 769 секции в 60 държави.

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца

Прочетете повече прочетете повече

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени