Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа

В Германия сънародниците ни гласуваха в 103 секции, в Испания – в 64, в Гърция – в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия – в 27, в Белгия – в 16, в Австрия и Франция – по 15

избори 2021
избори 2021 Източник: Zonanews

Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента - Австралия, Азия, Африка и Европа. В Турция, където бяха разкрити най-много секции – 166, краят на гласуването бе обявен в 20:00 българско време.

 

В 22:00 часа българско време приключи изборният ден и в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където  българските граждани имаха възможност да гласуват в 118 секции в цялата страна, включително и на остров  Ман.

 

В Германия сънародниците ни гласуваха в 103 секции, в Испания – в 64, в Гърция – в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия – в 27, в Белгия – в 16, в Австрия и Франция – по 15.

 

По-рано през деня изборният ден приключи и на територията на Австралия, Азия, и Африка.

 

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6.00 часа българско време в понеделник, 10 юни 2024 г.

 

Министерството на външните работи създаде необходимата организация изборният ден зад граница да протече безпроблемно. Създаденият изборен щаб поддържаше постоянна  връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК.

 

Припомняме, че за провеждането на изборите в чужбина за членове на Европейския парламент от Република България и за 50-ото Народно събрание бяха разкрити общо 769 секции в 60 държави.

 

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени