Пробив - Нетаняху заяви, че обмисля да предаде на Украйна знаменитата израелска ПВО и ПРО система "Железен купол" (ВИДЕО)

Нетаняху също така заяви, че ще обмисли посредничество между Украйна и Русия, ако и двете страни и Вашингтон поискат това

Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Израелският премиер Бенямин Нетаняху Източник: Скрийншот видео кадър

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че обмисля да предостави военна помощ на Украйна, включително израелската система за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана "Железен купол". Нетаняху каза това в интервю за CNN.

 

"Разбира се, аз изучавам това (възможността Израел да изпрати Железния купол в Украйна, бел.ред.)". Нетаняху също така заяви, че ще обмисли посредничество между Украйна и Русия, ако и двете страни и Вашингтон поискат това.

 

ПРО и ПВО системата Железен купол
ПРО и ПВО системата Железен купол Източник: Isroe.co.il

"Ако бъда попитан от всички заинтересовани страни, със сигурност ще го разгледам, но няма да се намесвам", каза Нетаняху и добави, че посредничеството изисква "правилното време и правилните обстоятелства".

 

През март Украйна поиска от предшественика на Нетаняху, Нафтали Бенет, да посредничи в преговорите с Русия, но дипломатическите усилия не дадоха резултат.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени