Прочистването на Европа от руски шпиони продължава - Швеция изгони нови 5 "дипломати" на РФ

По-рано този месец Норвегия заяви, че експулсира 15 служители на руското посолство

Руски шпиони
Руски шпиони Източник: Zonanews

Швеция експулсира петима руски дипломати за извършване на дейности, които са несъвместими с дипломатическия им статут, съобщи шведския външен министър Тобиас Билстрьом в интервю за телевизионния канал SVT. "Дейността им на нашата територия е несъвместима с дипломатическия им статут", каза той.

 

"Швеция извика посланика на Русия... и го информира, че петима души, които работят в посолството, са били помолени да напуснат страната в резултат на дейности, които са несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", казаха по-късно от шведското външно министерство в изявление.

 

Швеция изгони трима руски дипломати през април миналата година след началото на руската инвазия в Украйна.

 

По-рано този месец Норвегия заяви, че експулсира 15 служители на руското посолство, за които външното министерство каза, че са служители на разузнаването, работещи под прикритието на дипломатически позиции, последното подобно експулсиране от западна нация, откакто Москва нахлу в Украйна.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени