Прокремълският "зам.губернатор" на Херсон Кирил Стремоусов е загинал в пътна катастрофа

Срещу Кирил Стремоусов имаше няколко покушения от страна на ВСУ

Кирил Стремоусов и катастрофиралият му автомобил
Кирил Стремоусов и катастрофиралият му автомобил Източник: Telegram

Заместник-ръководителят на прокремълската администрация на окупираната Херсонска област Кирил Стремоусов е загинал, съобщи РИА Новости. Украински издания съобщават, че в автомобила на вицегубернатора с висока скорост се е забил камион, докато той е бил спрял на пешеходна пътека.

 

Един от първите, които съобщиха за гибелта на колаборациониста Стремоусов, бе руският военен блогър Семьон Пегов.

 

 

Новината се потвърждава и от близката до Кремъл и ФСБ RT. Телеграм каналът на проекта Wargonzo допълва с подробности, че Кирил Стремоусов е намерил смъртта си край Геническ. Каналът се позовава на личния шофьор на проруския администратор.

 

Няколко часа след съобщението за смъртта на Стремоусов руската държавна пропагандистка агенция РИА Новости публикува снимки и видео от мястото на катастрофата. 

 

 

Срещу Кирил Стремоусов имаше няколко покушения от страна на ВСУ, за едното беше съобщено, че при атака срещу сградата на областната администрация с HIMARS е оцелял, защото точно тогава отишъл на интервю. Преди време Стремоусов предложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да се застреля.

 

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени