Пропагандист №1 на Путин призова Русия да удари Румъния с тактически ядрени оръжия

зявлението идва, след като Politico написа, че няколко западни държави обмислят Румъния като възможно място за обучение на украински пилоти за изтребителите F-16

Владимир Соловьов
Владимир Соловьов Източник: Скрийншот видео кадър

Владимир Соловьов, главният пропагандист на руския президент Владимир Путин, заплаши Румъния с атака с "тактическо ядрено оръжие". Изявлението, направено в предаването му по телевизионния канал Русия-1, идва след съобщения, че украински пилоти ще бъдат обучавани в Румъния да управляват самолети F-16, пише "Румъния инсайдър". 

 

"Това означава, че Румъния вече няма да съществува. Това означава, че Румъния ще трябва да бъде атакувана с тактическо ядрено оръжие", каза Соловьов. Изявлението идва, след като Politico написа, че няколко западни държави обмислят Румъния като възможно място за обучение на украински пилоти за изтребителите F-16.

 

"Румъния е една от страните, които коалицията от западни държави обмисля да бъде домакин на обучението", каза западен служител, пожелал анонимност.

 

Групата работи по договаряне на договор за провеждане на обучение на пилоти на място в Румъния, каза още настоящ и бивш служител на Пентагона.

 

Това не е единствената заплаха, отправена от руснаците срещу Румъния през последната седмица. Проруският губернатор на област Херсон заплаши в четвъртък, че руснаците ще взривят моста Галац-Джурджулещ, който свързва Румъния и Република Молдова. Заплахите бяха отправени, след като украинците удариха моста, свързващ анексирания Крим с Херсонска област.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени