Pussy Riot показаха среден пръст на военнопрестъпника Путин и уринираха върху портрета му (ВИДЕО)

Pussy Riot наричат песента "музиката на нашия гняв, възмущение, несъгласие, укоряващ и отчаян вик срещу кръвожадните марионетки на Путин, водени от истински канибал, чието място е в безкрайността на свирепите адски пламъци върху костите на жертвите на тази ужасна война"

Pussy Riot уринират върху портрета на Путин
Pussy Riot уринират върху портрета на Путин Източник: Скрийншот/Youtube

Женската пънк банда Pussy Riot пусна нова песен срещу войната в Украйна, руската цензура и западното "спонсориране" на режима на Путин. Парчето се казва: "Мамо, не гледай телевизия", в края на клипа едно от момичетата уринира върху портрет на руския президент Владимир Путин. Заглавието и припевът всъщност са думите на пленен руски наборен войник, който в телефонен разговор с майка казва "Мамо, тук няма нацисти, не гледай телевизия".

 

Руската пропаганда ежедневно трови сърцата на хората с омраза, казват четирите изпълнителки Мария Альохина. Олга Борисова, Диана Буркот, Тасо Плетнер в свое изявление, с което придружават песента.

 

В него те призовават военнопрестъпник №  Владимир Путин и неговите поддръжници във властта и армията да бъдат изправени пред международен трибунал, да се наложи ембарго върху закупуването на руски нефт и газ, както и върху продажбата на оръжия и амуниции на Русия, да се конфискуват имуществото и авоарите на руски служители и олигарси на Запад и да има персонални санкции срещу тях.

 

Музикантките описват властта на Путин като "терористичен режим" а неговите служители, генерали и пропагандатори като "военни престъпници".

 

Pussy Riot
Pussy Riot Източник: Instagram

"Руската пропаганда ежедневно трови сърцата на хората с омраза", заявяват те. "Законът за чуждестранните агенти се използва, за да запуши устите на опозиционни активисти и журналисти, да спре дейността на последните независими правозащитни организации". 

 

Pussy Riot наричат песента "музиката на нашия гняв, възмущение, несъгласие, укоряващ и отчаян вик срещу кръвожадните марионетки на Путин, водени от истински канибал, чието място е в безкрайността на свирепите адски пламъци върху костите на жертвите на тази ужасна война".

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени