Путин е ядосан и изнервен, украинската инвазия го хвана неподготвен

Това съобщиха вътрешни лица от Кремъл пред The Moscow Times

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Россия24

Офанзивата на украинската армия в Курска област хвана Владимир Путин неподготвен. От години той не е бил толкова изнервен и ядосан. Това разкриха вътрешни лица от Кремъл пред The Moscow Times.

 

Инвазията на украинските войски в района на Курск е сериозен удар за Русия. Неочакваната атака на Украйна срещу руската територия дойде като пълна изненада за Путин и режима в Кремъл.

 

Информатори, пожелали анонимност по обясними причини, заявиха, че нервите на руския президент са обтегнати максимално. Украинската инвазия е била истински шок не само за президента и руски политици, но и за военните.

 

В понеделник бе съобщено, че Украйна контролира 1000 кв. километра от територията на РФ. Владимир Путин е "нервен" след атаката, защото сега се страхува за репутацията си сред руската власт и военен апарат. Бунтът на Пригожин през 2023 г. и сегашната офанзива на ВСУ разкриха колко уязвим всъщност е режимът на Путин.

 

"Това е сериозен шамар за президента", каза представител на Кремъл пред The Moscow Times. Путин и неговите кремълски агитатори винаги искат да накарат руския народ да повярва, че "специалната военна операция", както в Русия наричат войната в Украйна, е успешна. 

 

Кремъл също първоначално искаше да омаловажи голямата украинска атака в Курск. Но лъжите бързо бяха разкрити и оттогава Кремъл е в повишена тревога. Путин и антуражът му сега осъзнават сериозността на ситуацията. Източниците са единодушни: от години те не са виждали Владимир Путин толкова ядосан, колкото е сега.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени