Путин изпрати руски бомбардировачи да летят над Беларус на фона на мигрантската криза, която режимът на Лукашенко сътвори

Полетът е извършен в рамките на Единната регионална система за противовъздушна отбрана на Съюзната държава

Ту-22М3
Ту-22М3 Източник: Airforce.ru

Руски ядрени бомбардировачи летят над Беларус на фона на мигрантската криза на беларуско-полската граница, зад която Полша твърди, че стои руският президент Владимир Путин, пише в. "Дейли телеграф". Два руски бомбардировача Ту-22М3 са патрулирали в беларуското въздушно пространство и са спомогнали да се изпробва съвместната система за противовъздушна отбрана на двете страни, се казва в  съобщение  на руското МО.

 

По време на полета самолетите са отработили взаимодействие с наземни пунктове за управление на въоръжените сили на Русия и Беларус. Полетът е извършен в рамките на Единната регионална система за противовъздушна отбрана на Съюзната държава, съобщи ТАСС.

 

Двата бомбардировача са изпълнили изцяло задачите си и вече са се върнали на летището в Руската федерация, където са базирани.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени