Путин като Радев: Обвини Украйна за военните действия

Института за изследване на войната дава пример с казаното от руския диктатор по време на пресконференция на срещата на високо равнище Русия-Африка на 29 юли

Румен Радев и Владимир Путин
Румен Радев и Владимир Путин Източник: БТА

Владимир Путин неискрено определи продължаващата украинска контраофанзива като препятстваща перспективите за преговори. Това се казва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

 

Институтът дава пример с казаното от руския диктатор по време на пресконференция на срещата на високо равнище Русия-Африка на 29 юли, където Путин обвини Украйна, че е започнала широкомащабно настъпление, за да не може Русия да обсъжда прекратяване на огъня, докато нейните войски се защитавали от украинските атаки.

 

Руските официални лица и преди са използвали като оръжие споменаването на преговори, за да обвинят Украйна, че е страната, която не желае да започне дискусии за преговори, и Путин вероятно използва обсъждането на украинската контраофанзива, за да подкопае съобщенията за украинските успехи на бойното поле и да обвини Украйна в продължаваща липса на интерес към потенциален преговорен процес.

 

Освен това руските сили провеждат свои собствени атаки в Луганск и около град Донецк почти непрекъснато отпреди началото на украинската контраофанзива - факт, който Путин естествено не споменава.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени