Путин обмисля спиране на войната заради западните оръжия за Украйна, които промениха играта

Украйна получи нови стратегически възможности за действие благодарение на успешното унищожаване на руския флот в Черно море

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: ВКонтакте

Борбата на Украйна срещу руските нашественици изглежда взема решителен обрат. Украинските въоръжени сили са в състояние да нанесат тежки удари дълбоко в Русия благодарение на разрешение от различни западни страни, особено САЩ, пише The Telegraph.

 

Преди това на Украйна беше забранено да поразява цели в Русия със западни оръжия, което доведе до изключително неравностойна битка.

 

Сега украинските въоръжени сили постигат значителни успехи със своите оръжейни системи. Например, най-съвременният и скъп руски самолет Су-57, беше ударен във военновъздушна база в Южна Русия. Успешната атака се разглежда като знак за нарастващата сила на Киев.

 

Украинските войски също удариха команден център в Белгород, Русия. Извършена бе и безпрецедентна атака по пристанищния град Таганрог. Наскоро Кремъл смени всички висши и опитни военни ръководители. Преди няколко седмици се появиха слухове, че Путин сериозно обмисля прекратяване на огъня, припомня focus.de.

 

Украйна получи нови стратегически възможности за действие благодарение на успешното унищожаване на руския флот в Черно море. Изглежда, че украинските ВВС ще постигнат въздушен паритет на руските сили. Това дори може да се превърне в доминираща позиция дори преди западните изтребители F-16 да пристигнат.

 

Някои експерти предполагат, че малък стратегически успех може да бъде достатъчен, за да принуди руските войски да отстъпят, особено в оспорвания украински полуостров Крим. Има широко разпространено мнение, че ако Путин загуби Крим, той ще загуби войната.

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени