Путин още не е получил втора доза от ваксината срещу коронавируса

Първата доза бе поставена на Путин на 23 март

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости

Руският президент Владимир Путин засега не е получил втора доза от ваксината срещу коронавируса, каза в отговор на журналистически въпрос говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и не уточни кога би трябвало да стане това. "Засега не му е поставена", така Песков отговори на въпрос за втората доза, предаде ТАСС.


Първата доза бе поставена на Путин на 23 март. Нито той, нито канцеларията му даде информация с кой препарат е ваксиниран. Подчертано бе, че и трите руски ваксини са ефективни и безопасни. Путин разказа, че след първата инжекция се е чувствал добре, но няколко дни е усещал лек дискомфорт в лявото рамо. За плановете си да се ваксинира президентът съобщи в края на март. Той заяви също, че няма намерение да го прави публично.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени