Путин помилва канибал и убиец на 4-ма души за участието му във войната срещу Украйна

Преди месец на страницата на Горин в социалната мрежа се появи нова снимка - във военна униформа със Z-символи на ръкава

Денис Горин
Денис Горин Източник: Сибирь.Реалии

Руснакът Денис Горин, осъден за убийство на четирима души и за канибализъм, е получил амнистия от затвора, след като е излежал едва половината от 22-годишната си присъда. Причината - канибалът е бил вербуван в затвора и е участвал във войната срещу Украйна.

 

Първото пребиваване на Горин в затвора за 10 години при строг режим е било между 2003 и 2010 година, когато е освободен предсрочно за добро поведение - присъдата е била за убийство. 

 

Едва излязъл от наказателната колония обаче, той продължил да убива. През 2012 г. отново влиза в затвора - заклал е поне още трима души като от трупа на единия е срязал парче месо, което е измил и изял. 

 

Новата му присъда е за 20 години, но излиза от затвора след като подписва договор за участие във войната срещу Украйна, съобщи руското издание "Сибирь.Реалии".

 

Преди месец на страницата на Горин в социалната мрежа се появи нова снимка - във военна униформа със Z-символи на ръкава. "Сега той е в Южно-Сахалинск, в болницата, ранен е. Считайте го за свободен, помилван...Но мисля, че няма да е свободен за дълго. Роднините на жертвите му помнят всичко", разказва съседът му Дмитрий.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени