Путин помилва канибал и убиец на 4-ма души за участието му във войната срещу Украйна

Преди месец на страницата на Горин в социалната мрежа се появи нова снимка - във военна униформа със Z-символи на ръкава

Денис Горин
Денис Горин Източник: Сибирь.Реалии

Руснакът Денис Горин, осъден за убийство на четирима души и за канибализъм, е получил амнистия от затвора, след като е излежал едва половината от 22-годишната си присъда. Причината - канибалът е бил вербуван в затвора и е участвал във войната срещу Украйна.

 

Първото пребиваване на Горин в затвора за 10 години при строг режим е било между 2003 и 2010 година, когато е освободен предсрочно за добро поведение - присъдата е била за убийство. 

 

Едва излязъл от наказателната колония обаче, той продължил да убива. През 2012 г. отново влиза в затвора - заклал е поне още трима души като от трупа на единия е срязал парче месо, което е измил и изял. 

 

Новата му присъда е за 20 години, но излиза от затвора след като подписва договор за участие във войната срещу Украйна, съобщи руското издание "Сибирь.Реалии".

 

Преди месец на страницата на Горин в социалната мрежа се появи нова снимка - във военна униформа със Z-символи на ръкава. "Сега той е в Южно-Сахалинск, в болницата, ранен е. Считайте го за свободен, помилван...Но мисля, че няма да е свободен за дълго. Роднините на жертвите му помнят всичко", разказва съседът му Дмитрий.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени