Путин предозиран: На Рождество Христово се хвали с изпитание на хиперзвукова ракета

Руснаците празнуват Рождество на 7 януари, по стар стил, но все пак

Хиперзвукова ракета "Циркон"
Хиперзвукова ракета "Циркон" Източник: Yandex
Русия е извършила пробно изстрелване на хиперзвукова ракета "Циркон", предаде Асошиейтед прес. Агенцията се позова на изказване на Владимир Путин. То беше направено на съвместно заседание на Държавния съвет и Съвета за наука и образование.
 
От него става ясно, че изпитанието е станало преди дни и то е преминало безупречно и успешно. "Това е голямо събитие в живота на страната и важна стъпка за укрепване на сигурността на Русия и нейните отбранителни способности", заключи Владимир Путин.
 
Путин обяви набор от нови хиперзвукови оръжия през 2018 г., твърдейки, че те биха могли да ударят почти всяка точка на света и да избегнат противоракетния щит, построен в САЩ.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени