Путин: Русия е в състояние да открие всякакъв противник и, ако е наложи, да му нанесе удар

Миналия месец Путин обяви, че Русия е можела да потопи британския разрушител HMS Defender, който тя обвини в незаконно навлизане в териториалните ѝ води

Владимир Путин преди началото на военноморския парад в Санкт Петербург
Владимир Путин преди началото на военноморския парад в Санкт Петербург Източник: РИА Новости
Русия непрекъснато и успешно усъвършенства въоръжението на военноморския си флот и е в състояние да открие всякакъв противник и, ако се наложи, да му нанесе необратим удар. Това увери президентът на Русия Владимир Путин преди началото на военноморския парад в Санкт Петербург, цитиран от ТАСС и "Новости".
 
Русия в най-кратки срокове заела достойното си място сред водещите морски държави, изтъкна руският държавен глава, като страната била изминала огромен път на развитие от скромния ботик (малък ветроходен и гребен кораб) на Петър Велики до мощни океански кораби и ракетни атомни подводни крайцери.
 
Путин заяви, че Русия е придобила ефективна морска авиация с далечен и малък обсег, надеждни комплекси за брегова охрана, най-нови хиперзвукови прецизни системи на въоръжение, които нямали свой аналог в света и които усъвършенствали постоянно и успешно.
 
Той подчерта, че на днешния ден руският военноморски флот имал всичко необходимо, за да гарантира защита на родината и националните интереси. "В състояние сме да открием всякакъв - подводен, на вода, въздушен, противник и, ако се наложи, да му нанесем необратим удар", изтъкна руският президент.
 
Миналия месец Путин обяви, че Русия е можела да потопи британския разрушител HMS Defender, който тя обвини в незаконно навлизане в териториалните ѝ води, без да започне Третата световна война и настоя, че САЩ били изиграли роля в "провокацията".
 
 
 

Още от "Светът"

Премиерът Денков от Киев: България осъжда агресора, нарушенията на международното право, зверствата и престъпленията сре

България уважава украинците, които се борят за своята свобода, уважава тези, които защитават европейския идеал за демокрация и няма да забрави онези, които са дали живота си за суверенитета си

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени