Путин: Русия трябва да рекрутира новия си елит от участниците във войната срещу Украйна (ВИДЕО)

Според военнопрестъпник № 1 (Путин) сега в Украйна има 600 000 души, които "трябва да станат основа на руската държава"

Руски мобики (мобилизирани) за участие в терористичната операция в Украйна
Руски мобики (мобилизирани) за участие в терористичната операция в Украйна Източник: Etegen.ru

Участниците в инвазията в Украйна са хората, на които ще бъде възможно да се "предаде Русия", заяви военнопрестъпник №1 Владимир Путин. По негово мнение в бъдеще те ще заемат високи ръководни постове в управлението на държавата.

 

"Именно от тези хора трябва да формираме елита на страната в бъдеще. Нито един от тези, извинете ме, които излагат гениталиите си или показват задниците си - е, чуда;ци също са нужни, нека се изявяват. Но истинският елит на страната, в чиито ръце може да бъде прехвърлена Русия, трябва да се формира от тези хора", каза Путин.

 

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости



Така той очерта бъдещето на Русия като страна, която ще бъде в ръцете на военнопрестъпници, криминали и терористи. Впрочем, както често е било в руската и съветска история. Според Путин сега във военната зона има 600 000 души, които "трябва да станат основа на руската държава".

 

 

"Целият държавен апарат" ще бъде пренастроен така, че да им помогне да се реализират, подчерта Путин. "Хората, които са преминали през трудностите на бойните изпитания, са необходими на отечеството по всяко време", заяви високопарно руският диктатор.

 

По-рано Путин вече призова да се "обърне внимание на момчетата", които се връщат от фронта. Според него тези, които са преминали през войната, "гледат на живота по различен начин" и имат различни приоритети и ценности.

 

"Когато хората решат да направят това, когато минат през тези изпитания, когато се върнат, изграждат много от житейските си приоритети по различен начин. Те не биха си позволили да се разсъбличат на разни мероприятия и вечеринки", каза Путин.

 

Руски мобики (мобилизирани) за участие в терористичната операция в Украйна
Руски мобики (мобилизирани) за участие в терористичната операция в Украйна Източник: Etegen.ru

През юни 2023 г. Министерството на труда съобщи, че повече от 133 хиляди участници във войната в Украйна са получили статут на боен ветеран. В края на декември Путин подписа  закон  за приоритетното наемане на хора, завърнали се от фронта.

 

Месец по-късно той настоява тези, които са преминали през войната, да бъдат наети на вакантните позиции в градските и селските администрации. На 23 януари стана известно, че властите ще забранят да се отказва трудоустройването на завърнали се от Украйна руски окупатори.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени