Путин: Руско-американските отношения са в най-ниската си точка през последните години

Двамата лидери трябва да се срещнат на 16 юни в Женева

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости
Руско-американските отношения са в най-ниската си точка през последните години, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия Ен Би Си, цитирано от БТА. В него Путин изразява надежда, че няма да има импулсивни действия от страна на сегашния американски държавен глава Джо Байдън, за когото той заявява, че се отличава силно от предшественика си Доналд Тръмп.
 
Двамата лидери трябва да се срещнат на 16 юни в Женева. По повод определянето му като "убиец" от Байдън в негово интервю през март, Путин обясни, че е чувал десетки обвинения от този род и това не е нещо, за което се тревожи. По думите му подобно говорене е част от американската политическа култура, където се смята за нормално.
 
Руският президент отхвърли появилата се в американския вестник "Вашингтон пост" информация, че Москва ще предостави модерна сателитна система на Иран, която ще повиши възможностите на Ислямската република за следене.
 
Президентът определи това като фалшива новина и каза, че не знае за подобно нещо. "Вашингтон пост" цитира настоящи и бивши американски представители и такива от Близкия Изток, според които пускането на сателита може да стане до месеци и е резултат от многобройни посещения в Русия на лица от иранската Революционна гвардия. Изданието отбелязва, че системата ще позволи на Техеран да наблюдава израелските бази и американското военно присъствие в Ирак.
 
 
 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени