Путин: Само лекарят, който ми сложи ваксината знае каква е тя

Той добави, че е избрал една от трите руски ваксини

Путин по време на медицински преглед
Путин по време на медицински преглед Източник: Livejournal

Руският президент Владимир Путин коментира пред журналиста Павел Зарубин в предаването "Москва. Кремъл.Путин" по телевизионния канал "Россия 1", че е отказал да се ваксинира на живо пред камерите, както други лидери направиха, защото не иска да подражава. Руският президент отказа да съобщи с каква ваксина се е имунизирал добавяйки, че това знае само лекарят, който му е сложил ваксината. Той добави, че е избрал една от трите руски ваксини -  "Спутник V", "ЕпиВакКорона" и "КовиВак". Путин коментира, че като странична реакция е имал само лека мускулна болка на следващата сутрин, а също така и некомфортно чувство на мястото на инжекцията.

 

Руският президент добави, че повече от 6 милиона руснаци са получили ваксина, от които 4,3 млн. са ваксинирани с две дози. Путин очаква страната да постигне стаден имунитет срещу коронавируса и да отмени ограниченията до края на лятото, съобщава Интерфакс. Той поясни, че за да се случи това, около 70% от руснаците трябва да се ваксинират.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени