Путин ще се ваксинира утре, но не каза с коя ваксина

Путин подчерта, че трябва да се увеличи производството на ваксини за домашна употреба в Русия

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости

Руският президент Владимир Путин обяви, че ще бъде ваксиниран срещу коронавирус във вторник, съобщава Ройтерс. Путин не уточни с коя от трите руски ваксини ще се имунизира, като същевременно отбеляза, че решението за ваксинация е напълно доброволно за всеки един руснак. По време на среща с разработчиците на ваксини в Русия, предавана по телевизията, той заяви, че досега над шест милиона руснаци са получили поне една доза от Covid ваксина, докато 4,3 милиона са получили и двете дози.

 

Путин заяви, че руските ваксини са "абсолютно безопасни и надеждни и никоя чуждестранна ваксина не може да демонстрира същото високо ниво на ефективност". Странно обаче защо Русия и Китай са много назад с ваксинирането, въпреки че произведоха свои ваксини. Путин подчерта, че трябва да се увеличи производството на ваксини за домашна употреба в Русия и че правителството трябва да увеличи темпото на имунизация, "за да осигури непрекъсната работа на ваксинационните центрове". Путин каза още, че страната му е подписала международни сделки за доставка на дози от ваксината "Спутник V" на 700 милиона души по света.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени