Путин в отговор пожела на Байдън много здраве - без ирония и шеги

Путин настоя, че сред политическата върхушка в САЩ имало много честни и почтени хора, като Русия щяла да разчита на тях

Джоузеф Байдън и Владимир Путин по време на срещата им в Москва , 2011 г.
Джоузеф Байдън и Владимир Путин по време на срещата им в Москва , 2011 г. Източник: ITAR-TASS

Руският президент Владимир Путин отговори на изявленията, направени вчера по негов адрес от Джо Байдън, като пожела здраве на американския си колега, информира ТАСС.

 

Байдън подчерта в интервю за ABC, че руското държавно ръководство трябва да "плати цената" за опитите на Москва да се намеси в американските избори, а също така отговори утвърдително, когато беше попитан дали смята Путин за "убиец" (killer).

 

"Що се отнася до изказванията на моя американски колега. Какво бих му отговорил? Бих му казал: "Бъди здрав!" Пожелавам му здраве", заяви руският държавен глава, като отбеляза, че го казвал "без ирония, без шеги."

 

Путин настоя, че сред политическата върхушка в САЩ имало много честни и почтени хора, като Русия щяла да разчита на тях.

Путин отбеляза, че американското държавно ръководство е настроено на отношения с Руската федерация само при условията на Вашингтон, докато Русия щяла да работи само при изгодни за себе си условия.



 

"В детството, когато се карахме помежду си в двора, казвахме: "Което както се ругае, така се и казва." И това не е случайно. Това не е само детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок в това психологически. Ние винаги в другия човек виждаме собствените си качества и мислим, че той е същият като нас", коментира още руският президент.

 

Путин отбеляза, че в историята на всеки народ "има много драматични и кървави събития".

"Но когато оценяваме други хора или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги изглеждаме като в огледало. Винаги виждаме себе си там", настоя той.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени