Путинофилската пионка Виктор Орбан настоява санкциите срещу Русия да бъде отменени до края на годината

Санкциите създават икономически проблеми, енергийна криза и инфлация, е изтъкнал приятелят на кремълските терористи.

Виктор Орбан и Владимир Путин
Виктор Орбан и Владимир Путин Източник: Tanjug

Унгарският премиер и пионка на военнопрестъпника Путин Виктор Орбан настоява санкциите на ЕС срещу Русия, които бяха въведени заради конфликта в Украйна, да бъдат отменени най-късно до края на годината.

 

Според проправителствения всекидневник "Модяр немзет" Орбан е заявил, че наказателните мерки по отношение на Москва са били "натрапени на европейците от брюкселските бюрократи", предаде ДПА.

 

Орбан е казал това вчера вечерта на проява на управляващата партия Фидес в курортния град Балатоналмади, разположен на брега на езерото Балатон. "Санкциите създават икономически проблеми, енергийна криза и инфлация", е изтъкнал приятелят на кремълските терористи, дословно цитирайки опорките на кремълската пропаганда. 

 

Въпреки това засега той подкрепя санкциите на ЕС срещу Русия. В същото време обаче той успя да договори изключение за страната си от петролното ембарго, което ЕС въведе срещу Москва.  

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени