ПВО на Украйна е свалила 9 рашистки въздушни цели, вкл. два самолета Су-25

Руснаците са обстрелвали Одеса от окупирания Крим с ракети "Бастион" и "Оникс"

Самолет Су-25 на РФ
Самолет Су-25 на РФ Източник: Telegram

Противовъздушната отбрана на Одеса работи "много добре", като сваля руски въздушни цели. Говорителят на Одеската областна военна администрация Сергий Братчук заяви това в ефира на националния телемаратон, съобщи РБК-Украйна.

 

"Системата за противовъздушна отбрана в Одеса работи много добре. Резултатът срещу вражеските самолети е 7:0 в полза на Одеса", отбеляза Братчук.

 

Той каза също, че на 30 април вечерта руските войски са ударили с крилати ракети летището в Одеса, и заяви, че за съжаление е имало поражения. "Пистата е разрушена и не може да работи, не може да приема самолети, от тази минута тя е непоправима. Спасителната операция там продължава", каза Братчук.

 

Той добави, че руснаците са обстрелвали Одеса от окупирания Крим с ракети "Бастион" и "Оникс". Такива ракети са били използвани от Руската федерация по време на обстрела на Сирия.

 

Както съобщи УНИАН, в събота, 30 април, ракетна атака в Одеса е повредила пистата на летището. По-нататъшното му използване е невъзможно. Ракетната атака срещу летището в Одеса е извършена от територията на окупирания Крим.

 

Командването на Въздушните сили на ВСУ обяви, че на 30 април са свалени 9 въздушни рашистки цели - два самолета Су-25 и 7 безпилотни летателни апарата (дрона, бел. ред.). "Су-25 на окупаторите бяха свалени именно с преносими зенитни ракетни системи "Стингер", се казва в съобщението. 

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени