Ракетен обстрел от Газа към Израел, нощ на хаос в Йерусалим

Израелската полиция съобщи, че са задържани общо 44 души, а 20 полицаи са ранени

ПВО на Израел
ПВО на Израел Източник: Breaking911.com

Три ракети бяха изстреляни снощи от ивицата Газа към Южен Израел, съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес. Една от ракетите е била прехваната от израелския антиракетен щит "Железен купол", а другите две са паднали близо до бариерата за сигурност между Еврейската държава и ивицата Газа, уточни армията в съобщението си. Израелската полиция съобщи, че са задържани общо 44 души, а 20 полицаи са ранени в Йерусалим. Там силите за сигурност имаха сблъсъци с палестинци, както и с крайнодесни еврейски екстремисти, които проведоха антиарабско шествие.

 

Ракетните атаки бяха извършени на фона на бурни сблъсъци миналата нощ в Йерусалим с участието на крайнодесни евреи и палестинци, в които 120 души бяха ранени. Снощи в сблъсъците участваха стотици палестинци, които влязоха в стълкновение с израелски органи на реда на Западния бряг на река Йордан, съобщи в. "Йедиот ахронот". Допълнително подразделение на полицията е било изпратено на КПП "Каландия" близо до Йерусалим за справяне с безредиците. Стълкновения между палестинци и израелски полицаи е имало и в района на Витлеем.

Още от "Светът"

Радев скри, че е подкрепил декларация, която заклеймява саботажите на Русия в Чехия и България

"НАТО остава отворен за периодичен, фокусиран и смислен диалог, както и за конструктивни отношения с Русия, когато действията на Русия направят това възможно", пише още в декларацията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени