Ракетна терористична атака срещу Киев: Разкриха последиците от удара по столицата

Силите за ПВО на Украйна са свалили десетки ракети

Пожар вследствие руски терористичен удар
Пожар вследствие руски терористичен удар Източник: Telegram

Градските власти съобщиха подробности за сутрешната ракетна атака срещу Киев. Според Киевската градска военна администрация руските окупационни сили са нанесли нова ракетна атака срещу Киев. Ударът е бил комбиниран - с крилати и балистични ракети.

 

"Крилати ракети (потенциално Х-101) най-вероятно са били изстреляни около три часа през нощта от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Саратовска област, Русия. Тези ракети влязоха в Киев след трудни маневри, от юг", се казва в съобщението.

 

 

Едновременно с приближаването на крилати ракети към столицата врагът изстреля балистични ракети KN-24/Iskander-M по Киев и предградията. Към това беше добавен един атакуващ дрон.

 

Разрушения вследствие руски терористичен удар
Разрушения вследствие руски терористичен удар Източник: Telegram

Според Държавната служба за извънредни ситуации в района на Святошин в резултат на падането на осколки от ракети са се запалили 4 автомобила и двуетажна складова сграда. Пожарникарите потушиха пожара на площ от 700 квадратни метра.

 

Украински спасителни екипи
Украински спасителни екипи Източник: Telegram

"Освен това пожарникарите потушиха пожар на входа на една от метростанциите, на площ от 20 кв.м. Пунктът за рециклиране гори. Холосиевски район: фрагменти от ракети удариха котелното помещение на една от образователните институции. Пожарът на площ от 6 квадратни метра е потушен", добавиха от Държавната служба за извънредни ситуации.

 

В района на Шевченковски спасители потушиха пожар на площ от 400 квадратни метра.

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени