Рамщайн-17: Създадена е коалиция за усилване на украинската ПВО

Това съобщи министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

Украинска ПВО
Украинска ПВО

Партньорите на Украйна създадоха нова коалиция, насочена към укрепване на противовъздушната й отбрана. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви това по време на реч при откриването на 17-ата среща на Контактната група за отбрана на Украйна, известна като Рамщайн, информира  сайтът  на Пентагона.

 

"Очаквам с нетърпение да работим заедно, за да определим лидери и участници във всяка една от нашите "коалиции от възможности". Вече сме организирали коалиции, насочени към развитието на украинските ВВС и техните информационно-технологични възможности", каза Остин.

 

Лойд Остин
Лойд Остин Източник: Shutterstock

Ръководителят на Пентагона подчерта, че днес участниците в Контактната група по отбраната на Украйна ще обсъдят напредъка в създаването на нова коалиция, която засяга наземните системи за противовъздушна отбрана.

 

"Високо оценявам лидерството на Германия и Франция в тази важна инициатива. Те проведоха първата си виртуална среща миналата седмица и ние мобилизираме ресурсите на цялата контактна група, за да подкрепим тези усилия", добави Остин.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени