Рамзан Кадиров праща 10 000 чеченци в Украйна

Настоява Зеленски да се извини на Путин

Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров Източник: ДОШ

лизо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за да се включат в руската военна операция. Видеа показват как бойците са натоварвани на автобуси от площада на града. Държавният глава на републиката Рамзан Кадиров в обръщение към войниците си призова украинския президент Володимир Зеленски да се извини на руския президент Владимир Путин, съобщава "Русская весна".

 

"Използвам случая да дам съвет на все още действащия президент Зеленски, докато още не е станал експрезидент на Украйна, да позвъни по-бързо на нашия президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин и да помоли за извинение", каза Кадиров.

 

Планира се чеченските бойци да се включат във военните действия в най-горещите точки на Украйна, каза още ръководителят на Чечня. Още вчера руските медии съобщиха, че откъм Крим на територията на Украйна се придвижват чеченски подразделения от батальона "Восток", които имат задачата да влязат в Мариупол откъм тила, за да го прочистят от "неонацисти", както кремълската пропаганда нарича украинските патриоти, готови да защитават отечеството си от руските попълзновения.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени