Ранени и щети в Украйна при руски терористичен удар с дронове и ракети

Силите и средствата на ВВС, в сътрудничество с противовъздушната отбрана на Силите за отбрана на Украйна, унищожиха 14 вражески безпилотни летателни апарати в Николаевска, Запорожие, Днепропетровска, Кировоградска и Харковска област

Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове
Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

В нощта на 31 януари руските окупатори атакуваха територията на Украйна с 20 щурмови безпилотни летателни апарата "Шахед-136/131". Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна вражеската армия е изстреляла дронове от Приморско-Ахтарск, Курск и окупира Чауда. Освен това Украйна е била атакувана с балистични ракети "Искандер-М" от временно окупирания Крим и района на Воронеж.

 

"Силите и средствата на ВВС, в сътрудничество с противовъздушната отбрана на Силите за отбрана на Украйна, унищожиха 14 вражески безпилотни летателни апарати в Николаевска, Запорожие, Днепропетровска, Кировоградска и Харковска област", добави министерството.

 

 

Кметът на Харков Игор Терехов написа в Телеграм, че са били изпочупени прозорците на два многоетажни жилищни блока в квартал "Слобидски" и че няколко автомобила са били унищожени. По-рано той съобщи, че в една от поразените сгради е избухнал пожар.

 

Разрушения вследствие на руския терористичен удар с дронове
Разрушения вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов заяви, че градът е бил подложен на редица удари, при които е била повредена цивилна инфраструктура. По думите му Харков е бил атакуван с най-малко шест дрона. Трима души са получили натъртвания и травми, свързани със стреса, и им е била оказана помощ на място, допълни Синегубов.

 

Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове
Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

Според Силите за отбрана на Южна Украйна подразделенията за противовъздушна отбрана са свалили седем безпилотни летателни апарата "Шахед-131/136" в това направление: пет в Николаевска област и два в Кировоградска област.

 

 

В резултат на удара са повредени складове на земеделско предприятие и складова сграда в квартал Бащанка на Николаевска област. В момента пожарът се потушава. Цивилен охранител на търговския павилион е ранен и хоспитализиран в интензивно отделение.

Още от "Светът"

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени