Рашистите търпят чудовищни загуби в Авдеевка - над 3000 убити за 4 денонощия

Украинските военни сдържат вражеския щтурм и унищожават купища военна техника

Руски военни загуби в жива сила
Руски военни загуби в жива сила Източник: ТАСС

Руските окупатори щурмуват позициите на украинските военни и се опитват да превземат Авдеевка в Донецка област. За 4 дни Руската федерация вече е загубила повече от 3 хиляди окупатори. Това съобщи в ефира на националния телемаратон говорителят на съвместния пресцентър на Силите за отбрана на направлението "Таврия" Александър Щупун, цитиран от Главред.

 

Той е убеден, че "превземането" на Авдеевка би било представено като голяма "победа" за окупаторите, така че те хвърлят огромни сили в тази посока.

Рашистите хвърлят новомобилизираните и необучени руснаци в битка като "пушечно месо". 

 

"Загубите на противника нарастват вече четири поредни дни. Врагът е загубил повече от триста единици военна техника. Загубите в жива сила са повече от три хиляди души. Това става за по-малко от пет дни. Затова врагът си го "изкарва" върху гражданското население, върху цивилните... Унищожихме много техника, така че врагът вкарва на нейно място пехотата, т.н. "пушечно месо", каза Щупун.

 

Той добави, че нападението над Авдеевка е подобно на нападението над Бахмут. Когато руската техника не може да премине, окупаторите хвърлят пехота в битка.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени