Рашистките бандити в Крим са в паника, копаят масово окопи преди контранастъплението на ВСУ

Това разкриват публикации на ISW и Washington Post

Спътникова снимка на траншеите и окопите в Крим
Спътникова снимка на траншеите и окопите в Крим Източник: Maxar

Руските военнопрестъпници във временно окупирания Крим са в паника от приближаващата контраофанзива на украинските въоръжени сили. На завзетия полуостров продължава подготовката на отбраната и логистиката. В новия си доклад анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) обръщат внимание на сателитни снимки от 1 април. 

 

На тях ясно се вижда, че руската армия е изградила отбранителни линии по сухопътни линии и логистични центрове, включително край Армянск, по магистрала Е105 южно от Чонгар - на 34 км североизточно от Джанкой, по магистрала Е97 край Филатовка - на 8 км югоизточно от Армянск, край Воронцовка - на 20 км южно от Армянск и по плажовете Евпатория. 

 

Руските окупатори в Крим се подготвят за отбрана, по-специално врагът изгражда укрепления и принуждава да се копаят окопи между селищата Ишун и Воинка. Освен това на временно окупирания украински полуостров нашествениците изграждат ново военно поделение. 

 

Подобна е информацията и на "Washington Post". Изданието се позовава на спътникови снимки Maxar, от които се вижда, че окупаторите са създали укрепления в района на населените места Медведевка, Витино, Маслово и други части на полуострова. 

 

На снимките се виждат противотанкови съоръжения, артилерийски установки и траншеи. Снимка от района на езерото Сиваш показва разгърната мрежа от окопи, дължината на които е близо 1 км. Там са поставени и три реда т.н. "драконови зъби", които са предназначени да спират атаки на танкове и друга бронирана техника. 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени