Рашистките окупатори атакуваха Украйна с дронове, но силите за ПВО показаха невероятен резултат - унищожиха 100 % от тях

Освен това противникът атакува с една ракета "Искандер-М" от района на Воронежка област и три зенитно-ракетни установки С-300 в Донецка област от временно окупираната територия на региона

Дронове Shahed
Дронове Shahed Източник: Telegram

В нощта на 29 януари рашистките окупатори атакуваха територията на Украйна с 8 бойни дрона "Shahed-136/131". Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна дроновете са изстреляни от района на Приморско-Ахтарск - Руската федерация.

 

Освен това противникът атакува с една ракета "Искандер-М" от района на Воронежка област и три зенитно-ракетни установки С-300 в Донецка област от временно окупираната територия на региона.

 

"Силите и средствата на ВВС, в сътрудничество с противовъздушната отбрана на Силите за отбрана на Украйна, унищожиха осем вражески безпилотни летателни апарати в Николаевска, Днепропетровска, Хмелницка и Ривненска област", съобщи министерството. 

 

 

Военният експерт Александър Коваленко заяви, че Русия ще получава до 800 атакуващи безпилотни летателни апарати на месец. Така за един ден окупаторите могат да пуснат около 30 дрона в цяла Украйна.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени