Рашистките окупатори извеждат семействата си от Крим

Военната агресия на Русия започна през 2014 г. с Крим и ще завърши с освобождаването на полуострова от ВСУ, заяви преди време президентът на Украйна Зеленски

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Във временно окупирания Крим се наблюдава нов етап на засилена евакуация на семействата на офицерите от руската окупационна армия от територията на полуострова към страната агресор, каквато Руската федерация представлява. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в своята редовна ежедневна сводка.

 

"Напоследък военнослужещи от руските окупационни войски, разположени в Перевални, започнаха да изпращат семействата си в Русия", се казва в текста.

 

Освен това, според украински офицери, ВВС на въоръжените сили на Украйна през изминалия ден са нанесли 11 удара по районите, където са концентрирани окупаторите.

 

От своя страна украинските ракетни подразделения и артилеристите удариха девет района с концентрация на жива сила, както и зоната на концентрация на оръжие и военна техника на противника. Унищожени са и две позиции на зенитно-ракетни комплекси, станция за радиолектронна борба и склад за боеприпаси.

 

По-рано Володимир Зеленски заяви, че Украйна ще освободи всичките си територии. Военната агресия на Русия започна през 2014 г. с Крим и ще завърши с освобождаването на полуострова от ВСУ.

 

Украинската държава след деокупацията на Кримския полуостров ще сложи край на всякакви имперски амбиции на окупационната страна, подчерта той.

 

Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) отбеляза, че освобождението на окупирания от Русия Крим е неизбежно. 

 

Според военното разузнаване след зверствата на руските войски в Украйна настроението на полуострова е започнало да се променя дори сред лица, които са били пламенни поддръжници на политиката на Кремъл.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени