Рашистко, твърде рашистко: Руски политици са на луксозни почивки, докато обикновените руснаци мизерстват и гинат

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с дъщерята на Шойгу

Депутатът Денис Долженко
Депутатът Денис Долженко Източник: ВКонтакте

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация.

 

В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай. Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

 

Денис Долженко и Ксения Шойгу
Денис Долженко и Ксения Шойгу Източник: ВКонтакте

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи. От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

 

 

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение". По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Още стотици хиляди руснаци избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".

 

 
 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени