Расте броят на загиналите при руските терористични атаки в Одеса, продължава спасителната операция

В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи

Разрушеният блок в Одеса
Разрушеният блок в Одеса Източник: Главно управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Одеска област

Расте броят на загиналите при руската атака в Одеса. Към момента са 8 души. "Загиналите в Одеса към момента са 8 души. Трима мъже на 35, 40 и 54 години, две жени - на 73 и 31 години, две деца - тригодишно момче на име Марк и 4-месечно бебе на име Тимофей. Тялото на жена току-що беше извадено изпод развалините. Данните ѝ се установяват. Искрени съболезнования на близките на загиналите", съобщи в Telegram председателят на Одеската областна държавна администрация  Олег Кипер.

 

 

Вече над 20 часа продължава спасителната операция в Одеса след атаката с руски дронове през нощта на 2 март. На мястото на трагедията работят всички съответни служби.

 

През цялото денонощие съпричастни одесчани носиха вода, храна и топли дрехи. Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 година. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени