Расте подкрепата за Доналд Тръмп като кандидат на републиканците през 2024 г.

Тръмп тества евентуален свой слоган за следващите президентски избори "Да направим отново Америка велика, отново!".

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Getty Images
Над 3/4 от членовете и привържениците на Републиканската партия в САЩ искат да видят бившия президент Доналд Тръмп като кандидат за държавен глава, написа британският в. Индипендънт.
 
Според проучване на общественото мнение такова желание са изразили 78% от анкетираните републиканци и симпатизанти на партията. Това е нарастване с 12 процента от май, когато 66 % подкрепяха кандидатура на Тръмп на изборите през 2024 г.
 
Това означава, че популярността на 45-ия стопанин на Белия дом расте. Предишно подобно проучване показа, че процентът от членовете и привържениците на Републиканската партия, искащи да бъде Тръмп да участва във вота на 5 ноември 2024 г., бе 44.  
 
"От другата голяма политическа сила - Демократическата партия едва четири на сто са изразили мнението, че искат да видят Тръмп като претендент за държавен глава", коментират авторите на проучването пред медията.
 
"Гражданите, недекларирали своите политически възгледи и желаещи да видят Тръмп в надпреварата за Белия дом след три години, са 35 %", добавиха социолозите. 
 
Бившият президент участва през последните месеци в множество срещи и митинги в страната и тества евентуален свой слоган за следващите президентски избори "Да направим отново Америка велика, отново!".


Още от "Светът"

Тръмп не може да внесе пълната гаранция за плащането на 454 милиона долара глоби по делото за измама, казаха негови адво

При липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени