Разговорът Байдън-Путин продължи малко повече от два часа

След разговора си с Путин Байдън смята да обсъди резултата от него с европейски съюзници

Срещата Путин-Байдън
Срещата Путин-Байдън Източник: Пресслужба на Администрацията на президента на РФ

Разговорът между президента на САЩ Джо Байдън и руския държавен глава Владимир Путин, осъществен днес чрез видеоконферентна връзка, завърши около 20.10 ч. московско време, което значи, че двамата са говорили малко повече от два часа, предадоха световните агенции. Разговорът продължи по-точно казано два часа и пет минути, изчисли руската агенция РИА.

 

Двамата лидери разговаряха на фона на страхове от руска военна ескалация в Украйна, съобщи Франс прес. Както предаде агенция Блумбърг, след разговора си с Путин Байдън смята да обсъди резултата от него с европейски съюзници. Байдън ще се свърже с френския президент Еманюел Макрон, с германската канцлерка Ангела Меркел и с министър-председателите на Италия и Великобритания - Марио Драги и Борис Джонсън, съобщи Белият дом, цитиран от АФП.

 

В комюникето се посочва, че Байдън е разговарял и вчера с тези свои съюзници и се е съгласил да остане "в близък контакт" с тях, съобщава БТА.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени