Разкриха поредни зверства на руските нацисти - този път в Лиман

В братските могили лежат цели семейства, вкл. невръсни деца, родени 2019-2021 г. 

Украинските военни освободиха от руска окупация град Лиман
Украинските военни освободиха от руска окупация град Лиман Източник: Telegram

В освободения Лиман са открити около 200 единични гроба и един масов гроб със 180 тела на убити по време на руската окупация. Това съобщи началникът на Департамента на патрулната полиция на украинската национална полиция Евгений Жуков, съобщи Укринформ. 

 

"Освободеният Лиман в Донецка област. Тук открихме масов гроб, в който са погребани 180 души", уточни той в Telegram. Жуков уточни, че в братските могили лежат цели семейства, вкл. невръсни деца, родени 2019-2021 г. 

 

 

Ръководителят на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко заяви, че в деокупираните Лиман и Святогорск е започнала ексхумация и препогребване на убитите и загиналите по време на окупацията. "В Святогорск в градското гробище са погребани 21 тела на цивилни граждани, загинали по време на окупацията. Докато боевете за Святогорск и окупацията продължават, мъртвите са погребвани по улиците и дворовете. Всички тела от погребаните днес са идентифицирани...", допълва той.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени