Razoni стана първият кораб с украинско зърно, който напусна Одеса по морския хуманитарен коридор, но сега е в неизвестност

Няма и данни в кое пристанище иска да се отбие сухотоварният кораб с 26 000 тона царевица

Зърно от Украйна
Зърно от Украйна Източник: FKiev

Товарният кораб Razoni, превозващ зърно от Украйна под флага на Сиера Леоне, не е предавал никакви данни за местоположението си през последните три дни, къде се намира в момента не е ясно. Такова съобщение публикува германският вестник Welt.

 

Две седмици след напускането на пристанището на Украйна и неуспешната доставка на зърно не се знае къде се намира корабът в момента. Няма и данни в кое пристанище иска да се отбие сухотоварният кораб с 26 000 тона царевица на борда. Razoni, според Welt, не е предал никаква информация за местоположението си през последните три дни.

 

Корабът изглежда е бил край източното крайбрежие на Кипър по време на последната пратка, заключава вестникът. На 14 август корабът е хвърлил котва близо до сирийското пристанище Тартус. Razoni стана първият кораб с украинско зърно, който напусна Одеса по морския хуманитарен коридор след сключването на "продоволствената сделка" между Русия, ООН, Турция и Украйна на 22 юли в Истанбул.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени