Разузнаването ни не прогнозираше, че Кабул ще падне тази година, заяви британският външен министър

Мнението, че Кабул няма да падне тази година беше широко разпространено сред съюзниците ни от НАТО, каза още той

Доминик Рааб
Доминик Рааб Източник: Twitter

Разузнаването ни не прогнозираше, че Кабул ще падне тази година, заяви британският външен министър Доминик Рааб, съобщи Ройтерс, предаде БТА. Рааб каза това на извънредно заседание на комисията на британския парламент по външните работи, посветено на кризата в Афганистан. 

 

"Основната прогноза, към която се придържахме и с която работехме, беше, че при положение, че изтеглянето на войските е планирано да приключи до края на август, това означава, че обстановката ще започне да се влошава, но плавно, и че Кабул е малко вероятно да падне тази година", изтъкна Рааб.

 

Това не значи, че не сме се подготвяли за непредвидено развитие на събитията, подчерта външният министър. Мнението, че Кабул няма да падне тази година обаче беше широко разпространено сред съюзниците ни от НАТО, каза още Доминик Рааб.

Още от "Светът"

Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за помощ на Украйна още във вторник, 23 април

След като гласуваха в подкрепа на законопроекта в Камарата на представителите, сенаторите от двете партии сключиха споразумение, което ще позволи гласуване в Сената

Прочетете повече прочетете повече

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени