Регионалните министри в Мианма, задържани вчера от военните, бяха освободени

Военните обявиха съществени размествания в кабинета, включително назначаването на нови министри в 11 министерства

Военен преврат в Мианма
Военен преврат в Мианма Източник: AP

По-голямата част от министрите на седемте административни области в Мианма и първите министри на седемте щата бяха освободени днес, след като преди ден бяха задържани от военните, съобщи високопоставен представител на военните, цитиран от агенция Синхуа и БТА. Вчера рано сутринта военните задържаха правителствените лидери, първите министри на административните области и щатите и представители на централната изпълнителна власт от управляващата Национална лига за демокрация.

 

Военният източник уточни, че днес сутринта е било разрешено задържаните регионални министри и депутати от управляващата партия да бъдат освободени. Може да има разместване сред регионалните министри като бъдат назначени квалифицирани хора, каза източникът. От канцеларията на президента обявиха извънредно положение за срок от една година, а държавната власт беше предадена на главнокомандуващия на силите за защита, след вчерашното задържане на правителствените ръководители. Военните обявиха съществени размествания в кабинета, включително назначаването на нови министри в 11 министерства и прекратяване на правомощията на 24-ма зам.-министри.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени