Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор с индиански корени от щата Оклахома след 1925 г.

Маркуейн Мълин произхожда от североамериканските индианци чероки. Той е и един от републиканците, които подкрепят бившия президент Доналд Тръмп

Републиканецът Маркуейн Мълин
Републиканецът Маркуейн Мълин Източник: AP

Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор от Оклахома с индиански корени след почти един век, съобщи ДПА. Мълин победи кандидатката на демократите Кендра Хорн в надпревара за мястото, освободено от републиканеца Джим Инхоф през януари.

 

"Победата е най-голямата чест в моя живот и велика победа за нашата страна. Тази вечер американският народ отхвърли крайното социалистическо управление на Джо Байдън и пое в нова,  консервативна посока, която да върне САЩ обратно на правилния път", написа Мълин в Туитър след успеха си.

 

"Смирено приемам дадената ми възможност да служа на най-великия щат в американския Сенат. Бог да благослови Оклахома", каза той.

 

Маркуейн Мълин произхожда от североамериканските индианци чероки и през 2012 г. беше избран за конгресмен от Източна Оклахома. Той е и един от републиканците, които подкрепят бившия президент Доналд Тръмп. Мълин ще е първият сенатор от Оклахома с индиански корени след Робърт Оуен, който е бил сенатор от Оклахома от 1907 до 1925 г. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени